tisdag, april 14, 2009

Lydnadsmedia försvarar grunden för diskriminering, mobbing, rasism, fascism, nazism och kommunism

Den bistra sanningen är att lydnadsmedia som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet odlar rasism och nazism i godan ro utan att någon kan protestera. 

Just det - Lydnadsmedia lurar intet ont anande till att bli rasister och nazister genom smygande lögner.

Du liksom jag har säkert en hel del nazidrag i vårt tänkande på grund av lydnadsmedias monopol och de dolda ideal som lydnadsmedia propagerar för.

Grunden för att totalitära idéer alltid skildras som obegripliga är att lydnadsmedia verkar i en lydnadskultur som har exakt samma grundläggande värderingar som totalitära tankegångar.

Här är ett utmärkt exempel om en nazist i Hitlers tredje rike:

”Var han en opportunist eller en man som av övertygelse försökte göra något gott? Det får vi aldrig veta. Schellenberg själv sade inför rätta att han visserligen var född tysk, men också ”världsmedborgare med stöd av mitt förnuft”.

Om detta var en ärlig deklaration så väcker det onekligen större frågor, om hur den psykologi ser ut som inom sig förenar en kantiansk universalism med en karriär inom SS - en organisation som grundats på förakt för såväl allmänmänskliga rättigheter som förnuft.”

Citat från recension: Göran Engblom - Himmlers fred,
Warszawasvenskarna i ett större sammanhang, Per Bauhn, 14 juli, 2008. http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_1455361.svd

Jag har valt detta exempel eftersom texten når fram till vad jag vill säga i få ord. Här finns allt från Kant som både förstärkte och dolda de religiösa lydnadsdogmerna och dogmernas fasansfulla konsekvens.

Vanligtvis krävs massor av ord för att sammanhanget ska framgå - att grunderna för nazism och andra totalitära system inte kan / eller ska förstås.

När lydnadsmedia inte kan reda ut förhållandena – eftersom den etablerade traditionen är att lydnadskulturens grund måste döljas. Det kan enbart innebära att läsaren binds fast vid att tänkande är det samma som logik vilket i sin tur gör det ”naturligt” att eliminera det som stör.

Vi alla har därför blivit lärda att sova tryggt med Hitlers Mein Kampf under huvudkudden.

Idag är det så att all form av lydnadskulturens värsta fasor som nazism, fascism, kommunism enbart kan kritiseras för konsekvenser av den blinda tron på att människan är begränsad till logik. Det innebär att de som drabbade inte kan förstå varför de hindras att göra det enda förnuftiga – att rensa bort det som stör.

Med andra ord så länge lydnadsmedia är lydnadsmedia så länge fortsätter uppmuntra till diskriminering, mobbing, rasism, fascism, nazism och kommunism. 

För att du helt och fullt ska förstå det övergripande sambandet läs: 

Ännu bättre är att direkt gå till min bok som förklarar de grundläggande sammanhangen: Så knullar staten Din själ

0 kommentarer: