tisdag, juni 23, 2009

En annan syn på krisen i Iran - persiankiwi

Det är uppenbarligen så att en hel del information försvinner i lydnadsmedia. I alla fall blir det intrycket efter att ha följt persiankiwi under några dagar. Kolla själv:
http://twitter.com/persiankiwi

3 kommentarer:

Anonym sa...

NÄR, VAR, HUR och VARFÖR - är det uppenbarligen så att en hel del information spårlöst försvinner i lydnadsmedia?

OAF sa...

När jag gjorde inlägget var det en hög aktivitet på denna twittersida. Och den information som fanns där och som även fanns på andra sidor gav en annan bild av läget än i till exempelvis nyheterna i Sveriges radio. Exempelvis rapporterade nyheterna i en sänding att det var lungt i Theran samtidigt som Persiankiwi och andra rapporterade om gatukravaller.

MEN eftersom jag inte refererar till utskrifter eller andra kopior av nyhetssändningar vill jag inte göra någon sak av det hela.

Jag har heller inga möjligheter att kolla persiankiwi eller några andra uppgifter om laget i Iran.

Vid tiden för inlägget trodde jag att Persiankiwi skulle fortsätta att ha hög aktivitet så att den som var intresserad själv kunde jämföra.

Men dagen efter mitt inlägg tystnade Persiankiwi i alla fall tillfälligt. Tystnaden är även intressant.

Nu i efterhand tycker jag att mitt inlägg var korkat och ett bra exempel på att det bästa är att bara yttra mig om det jag verkligen är intressrad av och villig att lägga ner jobb på för att påvisa konkret. Varför din fråga är bra - du påvisade att jag lever!

Anonym sa...

Tack Ola för tydliggörandet ovan!

Att lyda är enkelt men att förstå när, var, hur och varför, utmanar humana resursers mentala förmåga.